Club van het jaar gemeente
Club van het jaar provincie

Aikido Rotterdam Tenchigowa is Gemeentewinnaar en Provinciewinnaar 2019!

Geweldig, ART is heel trots dat we gemeentewinnaar van Rotterdam en Provinciewinnaar van Zuid-Holland zijn geworden in de Verkiezing Club van het Jaar 2019! Ook hebben we van alle sportclubs in Nederland die meededen, de meeste gemeentelijke concurrenten verslagen (20 clubs) en de meeste provinciale tegenstanders (165 clubs)! Dit was niet mogelijk geweest zonder de stemmen van al onze fans, nationaal en internationaal – heel hartelijk bedankt daarvoor!

Tijdens de nationale finale op 18 juni jl. hebben bestuursleden Rem van Hoog en Jolanda Bijl een presentatie uit het hart gegeven tegenover de jury, die met het volgende rapport is beloond: “Aikido Rotterdam Tenchigowa is een hechte en inclusieve sportclub, sociale cohesie en sportief presteren gaan er hand in hand. Dit uit zich onder meer doordat de achterban een afspiegeling is van de diversiteit, die binnen Rotterdamse samenleving te vinden is. Jong, oud, rijk, arm en allerlei nationaliteiten staan gezamenlijk op de mat. Een groot percentage van de leden is, vaak al een heel lange tijd, als vrijwilliger actief. De vereniging is een thuis voor haar leden. Naast het gezamenlijk beoefenen van Aikido zijn de trainers actief en bewust bezig met de ontwikkeling van de jongeren binnen de club. De kracht en het zelfvertrouwen wat Aikido hen geeft, nemen ze mee in het dagelijks leven. Aikido Rotterdam Tenchigowa is echt een club, waar je je hele leven lang als lid bij betrokken wilt blijven.”

Wij hebben de finale niet gewonnen, maar met onze gemeentelijke en provinciale winst en deze beoordeling voelen wij ons een echte winnaar!

Wat betekent Aikido nu eigenlijk?

Aikido is een moderne zelfverdedigingskunst, ontwikkeld uit traditionele Japanse krijgskunst, het Aiki-jujitsu. Deze eeuwenoude krijgskunst werd beoefend door de samoerai.  Aikido is geen vechtsport in de gebruikelijke zin van het woord. Er is  geen competitie-elementen er worden geen wedstrijden gehouden, wat aikido bijzonder maakt. Aikido laat zich het best omschrijven als een bewegingskunst, die zeer effectief als zelfverdediging kan worden gebruikt.

Lees verder….

Wat kan Aikido betekenen voor uw tiener?

In tegenstelling tot wat de actiefilms tonen zijn de traditionele krijgskunsten gericht op non-agressie, het onderzoek van het menselijk instinct en het cultiveren van het zelf. Jongeren die een krijgskunst beoefenen vechten zelden of nooit omdat er een directe verantwoordelijkheid en wezen verbonden wordt aan de bewegingen die men aanleert. Een persoon, zij het nu een kind of volwassene, geweld aanleren zal alleen maar geweld tot gevolg hebben. Op geweld reageren met geweld lokt alleen meer geweld uit.

Lees verder….

Art dojo

ART dojo is één van de gemoedelijkste en gezelligste Aikido school van Nederland waar vele mensen al decennia met groot plezier komen sporten. Het bestaat uit 3 grote binnen- en 1 buitenlocatie. De hoofdzaal beschikt over 300 m2 tatami (mat).

Lees verder…

Gratis Proefles

Iedereen is van harte welkom voor een gratis proefles. Op deze manier kunt u kennismaken met Aikido en onze dojo. Zo kunt u de sfeer proeven en op een ongedwongen manier deelnemen aan onze lessen.

Mocht u eerst alleen willen kijken dan bent u natuurlijk van harte welkom. De lestijden staan hieronder vermeld.

Tip: Neem een makkelijke zittende trainingsbroek, een (oud) T-shirt en slippers mee. Lees ook de dojo etiquette even door.

Tot ziens op de tatami (mat).

Onze leraren

Marco van der Wal
Cor de Wit
Jolande Bijl
Mark Lokkerbol
Michael Vlug
Nico Arnold
Rem van Hoog
Robert Smit
Tristan Engel
Vincent van den Heuvel
Willem Huigen
Wim Moddejongen

Locaties