Lesgeld

Lesgeld betaal je per maand via automatische incasso, na invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier.

Het lesgeld per maand:

Jeugd (4 t/m 17 jaar)€ 19,95
Student/minima€ 29,95
Volwassene€ 33,50

Bij een nieuwe inschrijving zijn de administratiekosten € 15,00.

Aikido Rotterdam is lid van de overkoepelende bond Yuwakai. Ieder lid dient dan ook jaarlijkse contributie af te dragen voor deze bond. Voor jeugdleden is dat € 15,- per jaar, voor volwassen leden € 25,- per jaar

Lid worden?

button inschrijf rood

Alle kinderen moeten kunnen sporten
Dat is het motto van het Jeugdsportfonds, dat sportkansen geeft aan kinderen en jongeren uit gezinnen, waar niet genoeg geld is om lid te kunnen worden van een sportvereniging.
Enkele voorwaarden zijn, dat het kind de leeftijd heeft van 4 tot en met 17 jaar en woonachtig is in Rotterdam. voor meer informatie; https://www.jeugdsportfonds.nl/aanvraag/ouders/

Exameneisen

Jeugd en volwassenen kyu examens “Tenchigowa”
Examens zijn bedoeld voor een markering van de persoonlijke ontwikkeling, er worden per kyu en dan graden certificaten uitgereikt. Aikido leerlingen met (of zonder) een kyu graad dragen een witte band, leerlingen met een dan graad dragen een zwarte band. De hakama mag gedragen worden door ervaren leerlingen die volgens sensei een voorbeeld zijn voor beginners.

De examens worden afgenomen met gebruik van de Japanse termen. De oefeningen worden doorgaand uitgevoerd, zowel links en rechts, voorlangs en achterlangs, totdat sensei een stop teken geeft. De examen eisen zijn een verzameling van belangrijke basis aanvallen en technieken. Vanuit deze basis zijn de vele duizenden variaties te bestuderen.

Hieronder kunt u de PDF documenten downloaden van de individuele kyu gradaties:

button Alle kyu graden rood

Tip: Print de exameneisen dubbelzijdig uit, zo staan alle exameneisen op één A4-tje.

button 6de kyu bruin rood
button 7de kyu blauw rood
button 8ste kyu groen rood
button 8ste kyu oranje rood
button 9de kyu oranje rood
button 9de kyu geel rood
button 10de kyu geel rood
button 10de kyu wit rood